Sådan bliver du den bedste repræsentant for næste generation

Ifølge Wall Street Journal planlægger syv ud af ti personer af baby boomer generationen at fortsætte med at arbejde, efter de er blevet 65 år. Imens befinder næste generation i den familieejede virksomhed sig mere eller mindre i kulissen midt i et Prins Charles dilemma; hvordan træder du i karakter, når der ikke er plads til to på chefstolen?

Sådan bliver du den bedste leder af næste generation

70% af verdens familievirksomheder har endnu ikke en formel plan for, hvordan virksomheden skal overdrages, overleve og vækste under ny ledelse. I denne artikel ser vi på, hvordan ledere af familievirksomheder eller familieformuer kan overdrage en virksomhed vellykket til næste generation.

Kundefokus i luftfart | Vigtigheden af kundefokus under en epidemi

Luftfart – og ikke mindst Norwegian – har det svært. Covid-19 har sat yderligere pres på det norske flyselskab, som i dag er skyggen af sig selv med kun få fly i luften. En vanskelig situation – og derfor er det heller ikke nemt at sælge flybilletter. Markedet er mindst lige så prisfølsomt som før: En passagerer tjekker prisen optil 11 gange, før man finder kreditkortet frem, og der bliver købt en billet. Johan Bisgaard, SVP Sales and Marketing, forklarer, hvordan man holder gang i markedsføring og salg, når man står med ryggen mod muren.

Kravene til familiekontoret er under udvikling

Antallet af formuende familier er steget støt de senere år og med det også antallet af familiekontorer. Det var Rockefeller-familien, som i slutningen af 1900-tallet etablerede det første kendte familiekontor, og især siden 2005 har antallet af familiekontorer været i kraftig vækst. På globalt plan forventes et regulært boom i familiekontorer over de næste 3-5 år.

Fusioner som løftestang for lønsom vækst

Det er velkendt, at størstedelen af alle fusioner og opkøb ikke realiserer den forventede værdi. Én væsentlig årsag bunder i selektionsprocessen, hvor stærke overvejelser om det langsigtede strategiske formål med fusionen ofte undervurderes på bekostning af operationelle effekter.

Vil du høre mere om, hvad der rører sig i H&B?