Bedre borgeroplevelse til færre midler

Afdelingen Visitation & Bestiller i Lejre Kommune gennemførte i løbet af to år en række forandringer, som fjernede ventelisterne, reducerede sagsbehandlingstiden, øgede borgertilfredsheden, styrkede medarbejdertrivslen og reducerede sygefraværet – alt sammen inden for en markant mindre økonomisk ramme.

Forandringsledelse: Husk den menneskelige transition

En transition er den indre menneskelige tilpasning, som igangsættes, når forandringen indtræffer. Hvis du som forandringsleder ikke har fokus på denne transition og herunder individuelle følelser og holdninger, vil du ganske enkelt ikke nå de mål, du har sat dig. Det er her, mange forandringsledere fejler.

Seks strategibøger til liggestolen

Danmark er i ferie-mode, og det er vejret heldigvis også. Det er svært at modstå den bløde solstol på terrassen og de kolde forfriskninger. Men hvad skal du læse, mens du ligger der? Her er seks gode forslag fra Henrik Ørholst, som er boganmelder på Børsen og Senior Advisor hos H&B. Alle bøger er strategibøger og udvalgt på grund af deres aktualitet og originalitet.

Andelsselskabers ejerstrategi og -model

Stigende konkurrence og øget globalisering presser andelsselskabernes evne til at skabe værdi. Derfor er det vigtigt, at andelshaverne løbende stiller skarpt på ejermodellens værdiskabelse og bæredygtighed, og at de i fællesskab definerer, hvad det vil sige at være andelsselskab og andelshaver. I denne artikel stiller vi skarpt på andelsselskabernes ejerstrategi og model.

Historien om andelsmodellen

Danske andelsselskaber er en succeshistorie i dansk og internationalt erhvervsliv. Det er ikke en ejermodel, som vi i Danmark har opfundet, men ingen andre lande har i samme grad taget modellen til sig og skabt virksomheder og arbejdspladser i et omfang, der kan aflæses i det nationale regnskab, som vi har i Danmark. Her får du historien.

Magasin: Gode råd til køb og salg af virksomheder

Der er meget på spil, når man beslutter sig for at købe eller sælge en virksomhed. Hvis handlen og den efterfølgende integration fejler, kan det have store konsekvenser – både for virksomheden og medarbejderne. Processen er kompleks, risikofyldt og ofte følelsesladet, men den åbner også op for værdifulde muligheder.

Ny koncernstrategi hos TripleNine Group

Nye ejere, svingende fiskekvoter, et muligt Brexit og begyndende konsolidering i industrien skabte i 2017 en række muligheder og trusler for TripleNine Group’s langsigtede forretning. Gennem dyb involvering af virksomhedens ledelsesgruppe lykkedes det TripleNine at udvikle en langsigtet strategi – forankret på alle niveauer af koncernen.

Udvikling af strategi for kundeoplevelser

Der er kun én boss. Kunden. Og kunden kan fyre alle i en virksomhed blot ved at handle et andet sted. At sætte kunden i centrum er således et vigtigt fundament for langsigtet succes. Alligevel indikerer undersøgelser, at blot 15 pct. af danske virksomheder har en decideret kundestrategi. Danske virksomheder har således et væsentligt potentiale i forhold til at øge fokus på kunden. I denne artikel ser vi på, hvordan man udvikler en virkningsfuld kundestrategi – med udgangspunkt i, hvad der driver kundeloyalitet – og hvordan man omsætter den til praksis.

Robotterne er kommet på topledelsens agenda

Antallet af danske virksomheder, der aktivt arbejder med robotautomatisering (RPA), eksploderede i 2017 – især blandt top 500. Den danske robotrejse er dermed for alvor sat i gang, og de robotfriske virksomheder høster allerede gevinsterne.

Vil du høre mere om, hvad der rører sig i H&B?