Sæt innovation på agendaen

Det går rigtig godt med entreprenørskabet i Danmark i øjeblikket. I hvert fald hvis man skal tro på EY. Første udtræk af kvalificerede virksomheder til den anerkendte vækst skaber konkurrence ’EY Entrepreneur Of The Year’ viser, at 2023 tegner til at blive endnu et rekordår for antallet af danske vækstvirksomheder.

Fra 2021 til 2022 steg antallet af danske virksomheder, der lever op til kriterierne for vækstskaberkonkurrencen med 30 % og de foreløbige tal tyder altså på, at den udvikling bliver overgået i år.

Ser vi nærmere på nogle af de studier, som gennemføres af bl.a. EPSI-rating i Danmark, så er billedet imidlertid mere nedslående. Igennem en årrække har EPSI nemlig spurgt kunderne – som jo er de sande vidner – om de oplever, at virksomhederne er gode til at levere ”værdi for pengene”, med andre ord om de er i stand til at forbedre og udvikle produkter og services – et udtryk for virksomhedens innovationsevne. I BtC inden for bank, forsikring, energi og tele, er det kun få kunder der oplever, at virksomheden, de er kunde hos, er gode til at forbedre værdien for pengene. Derudover er der en væsentligt højere tilfredshed og loyalitet hos de kunder, der oplever, at virksomhederne er nytænkende. Så innovation er altså et vigtigt tema, også for de bestående kunder, og virksomhederne har et stort potentiale for at forbedre sig.

Så selvom vi har mange entreprenante virksomheder, så er spørgsmålene: Hvordan kan man som etableret virksomhed lade sig inspirere af andre? Hvordan kan man øge innovation og nytænkning, således der skabes højere kundetilfredshed og øget vækst? Og hvordan kan det være, at etablerede virksomheder ofte går i stå og ikke lykkes med at genopfinde sig selv?

Formålet med dette års CX-magasin er at sætte ord på, hvad man som etableret virksomhed kan gøre for at rykke på vækst og innovation. Det gør vi bl.a. ved at fortælle om virksomheder og værktøjer, som kan være med til at understøtte rejsen. I magasinet møder man Ulrik Trolle fra Founders, som fremhæver vigtigheden af et langsigtet perspektiv på innovation og ikke mindst modet til at turde træde ud på dybt vand og fejle. Norlys, som har haft hele koncernledelsen igennem en 9 måneder infusion-proces med det formål at hæve perspektivet og inspirere til nytænkning. Private Banking i Danske Bank fortæller om, hvordan eksperimenter har skabt øget idérigdom og genereret konkrete løsninger, som nu har skabt effekt for kunder og medarbejdere i banken. Man kan læse om Champagnekassen, en nystartet virksomhed, der på få år har skabt en spændende vækst med afsæt i kundeoplevelse og en stærk forretningsmodel, og sidst, men ikke mindst, Microsoft Danmark, som igennem et gennemgribende kulturskifte har etableret et growth mindset hos medarbejderne, der er en vigtig driver i den vækst- og innovationsrejse, de har været på, siden Satya Nadella overtog ledelsen af virksomheden.

Artiklen er en del af H&B’s magasin “Sæt innovation på agendaen”.

Download magasin

Download en digital udgave af magasinet.

    Tak for din interesse

    Her kan du downloade magasinet.

    Download magasin

    Hør mere

    Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så ring eller skriv gerne.
    Tomas Lykke
    Senior Partner
    Rasmus Aagaard
    Partner
    Søren Strunk-Sørensen
    Associate Partner