Fem gode råd til forandring

Verden forandrer sig. Hvad enten du selv har sat forandringerne i gang eller de kommer udefra, er din egen indsats afgørende for, hvor succesfulde forandringerne er i sidste ende. Ledelsesrådgiver og ekspert i forandringsledelse Søren Brandi giver her femgode, konkrete råd – og fem gode spørgsmål til refleksion om, hvordan du bruger dig selv så konstruktivt som muligt i en forandringsproces.

Afklar hvor du står

Er alt som det plejer – eller er du midt i en krise, en forandringsproces, et jobskift eller en omorganisering, som forandrer din verden. En forandring er også din mulighed for udvikling. Jeg oplever, at mange mennesker i tider med stor forandring afventer og gemmer sig lidt, passer på. Imens tonser andre på, laver fejl, slår sig – og lykkes. Krise og forandring skaber ofte et opgør med fortiden. Som person skal du også være bevidst om, hvilke opgør med fortiden, du skal tage for at komme videre og vinde. Husk at der er forskel på at spille for at vinde, og spille for ikke at tabe. Dem, der vinder i tider med stor forandring, spiller for at vinde. Hvordan øver du dig i at være modig?

Lev livet – også selvom du lige nu har rigtigt travlt

Mange mennesker har rigtig travlt lige nu. Og hvis man kigger sig tilbage, har lige nu måske taget ti år – eller mere. ‘Life is what happens to you while you are busy making other plans’, sagde John Lennon. Mange mennesker er i en tilstand af forandring, men skyder det hen som en midlertidig situation. Husk at leve livet, mens lige nu foregår. Din karriere er lige nu, dine børn er børn lige nu, du skal være noget for din kæreste lige nu… Hvad er din egen coping-strategi for forandring?

Vær i udvikling

Hvis ikke du er i udvikling –så skab strukturer, processer og relationer, så du kommer det. Kom ind i udviklingssporet. Alle har en iboende udvikling i sig, men mange gemmer den væk og glemmer vigtigheden af personlig, faglig, relationel udvikling. Man skal opleve, man til stadighed flytter sig – på jobbet, som træner for børnenes sportsaktiviteter, som underviser, som kæreste. Hvis man fortsætter med at gøre mere af det samme med de samme mennesker, så bliver man også den samme – mens verden udvikles og forandres. Flytter dine tanker og forestillinger med i den verden, der udvikler sig?

Anerkend frustrationen

Meget forandring er også frustration. Anerkend frustrationen, tag den ind – hos dig selv og dine kolleger og medarbejdere. Frustration kan være nøglen til læring, hvis du giver lov. Frustration skal ikke være permanent, men en afgrænset periode, som man tillader. Det er som et rigtigt godt team, som først bliver high-performing, når det har været igennem en storming-fase med skænderier og uenigheder. Frustration er usikkerhed og spørgsmål, og det kan gøre ondt – og lede til den bedste udvikling. Tør du være frustreret?

Hav det sjovt

Et godt job er sjovt, lærerigt og succesfuldt. Vær bevidst om, hvad du synes er sjovt, og dyrk det! Det vil give dig mere arbejdsglæde. Griner du med dine kolleger, fejrer I succeser?

 

Hør mere

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så ring eller skriv gerne.
Søren Brandi
Managing Partner