Ejerskab og strategi – Skab sammenhæng mellem ejer, koncern og forretning

H&B’s seneste udgivelse “Ejerskab og strategi – Skab sammenhæng mellem ejer, koncern og forretning” er på hylderne, Forfatterne bag bogen er fem skarpe H&B ‘ere, som har skrevet en aldeles lærerig og dybdegående bog. Bogen dykker ned i hvordan man succesfuldt kan arbejde med strategisk ejerskab og værdiskabende strategi – i en dansk kontekst.

Forfatternes forord

Denne bog er skrevet til strategipraktikere og handler om ejerskab og strategi i en dansk kontekst. Vi mener, der mangler strategilitteratur, der forholder sig til, hvordan man succesfuldt arbejder med strategisk ejerskab og værdiskabende strategi – og kombinationen af de to – i en dansk kontekst. Der er skrevet hundredvis af strategimanualer til, hvordan en god strategi og strategiproces bør se ud. Udfordringen er, at strategi er unik for den enkelte virksomhed, og strategiopgaven derfor sjældent er ens. De kommer i mange varianter, alt efter hvilken strategisk problemstilling der skal adresseres. Vi ønsker ikke at skrive endnu en generisk løsningsmanual til strategi. Bogen er ikke kun skrevet til dem, der arbejder med de sværeste strategispørgsmål, men også alle med en generel interesse i strategi.

For de erfarne strategipraktikere står det klart, at ejerskabet har en afgørende betydning for succesen med strategiarbejdet. Opgaven med at forene ejerskab og strategi er afsættet for alle strategiopgaver. Denne opgave er svær, da den løses på flere niveauer; ejerniveau, koncernniveau og forretningsniveau. Vi vil hjælpe danske strategipraktikere – uanset om du er topleder, eller om du arbejder med topledelsen.

Vi har skrevet bogen med afsæt i vores arbejde med topledelser i førende danske virksomheder. Fælles for dem er, at de lykkes med at sætte en klar retning for deres organisationer og skabe værdi gennem godt strategiarbejde. Også selvom deres omgivelser er meget omskiftelige eller uforudsigelige. Det stiller krav til topledelsen. For det er en svær opgave at navigere i en omskiftelig og uforudsigelig virkelighed. Det betyder, at toplederens rolle i at træffe svære valg og sætte retning for virksomhedens fremtid kun er blevet vigtigere. Det betyder også, at strategi er vigtigere end nogensinde før.

Når der gennem bogen skrives ”vi” og ”vores”, henviser det til forfatternes virke hos det danske management konsulenthus H&B | Hildebrandt & Brandi. Bogen tager et betydeligt afsæt i de projekter, der er gennemført, og de erfaringer, der er gjort siden etableringen af konsulenthuset i 2004.

Vi har undersøgt succesfulde danske virksomheder og talt med deres topledere for at afkode, hvordan man bedst skaber værdi med ejerskabet som udgangspunkt.

Budskabet fra de danske succesvirksomheder er klart: Værdiskabende strategier rummer perspektiver på ejere, koncern og forretning og har toplederen som en central bidragsyder.
I denne bog ønsker vi at lade en lang række førende danske topledere dele ud af deres perspektiver på succesfuldt strategiarbejde. Fælles for virksomhederne er, at de i dansk og international kontekst har skabt ekstraordinære resultater for samfund, ejere, kunder og medarbejdere og med høj vækst, lønsomhed og tilfredshed til følge.

Virksomhederne i bogens cases er alle blandt de førende i deres industri og formår at forene ejerskab og strategi:

  • Lars Larsen Group, fortalt af bestyrelsesformand og ejer Jacob Brunsborg
  • Forenet Kredit, fortalt af forhenværende bestyrelsesformand Nina Smith
  • Lundbeckfonden, fortalt af bestyrelsesformand Lene Skole
  • Danish Crown, fortalt af bestyrelsesformand Erik Bredholt
  • Schouw & Co., fortalt af CEO Jens Bjerg Sørensen
  • Aarsleff, fortalt af CEO Jesper Kristian Jakobsen
  • Sparekassen Kronjylland, fortalt af CEO Klaus Skjødt
  • Danske Commodities, fortalt af CEO Helle Østergaard Kristiansen
  • Norlys, fortalt af CEO Niels Duedahl

Hør mere

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så ring eller skriv gerne.
Sofie T. Gildsig
Engagement Partner
Stine Sofie Bisgaard
Senior Manager
Nikolas Bakke
Senior Manager
Søren Brandi
Managing Partner