Det er nødvendigt at styrke kompetencerne inden for forandringsledelse

En forandring er ikke bare en forandring. For at lykkes, er det vigtigt, at du som leder forstår karakteren af den forandring, I står over for. Er det en dyb forandring eller er det en bred forandring? I så fald, hvor stor en del af virksomhedens ledere og medarbejdere påvirkes – og konkret hvordan? Det har betydning for den forandringsproces, der skal designes. Og derfor er det vigtigt, at ledere i dag udbygger værktøjskassen inden for forandringsledelse.

Den digitale udvikling, medieudviklingen, kundernes adfærd og forventninger – forandringerne kommer mange steder fra, og de kommer hyppigere. De er således blevet dagligdag i forhold til at drive forretning og lede eller være leder i en virksomhed.

”Frem for at forandringskompetencer er en faglighed, som enkelte ledere er specialiserede i, så bør det være en mere udbredt kompetence blandt alle ledere. Det er der mange, der undervurderer,” siger Senior Advisor i H&B Helle Føns i en artikel, som H&B har lavet i samarbejde med Børsen Uddannelse. Helle Føns arbejder netop med en række store danske virksomheder om bl.a. strategieksekvering og kulturforandringer.

Hun oplever, at det især er selve designet og eksekveringen af den menneskelige proces i forandringen, som ikke får den nødvendige opmærksomhed. Typisk fordi ledelsen fokuserer mere på målet og implementeringen af den konkrete “løsning”.

”Vi glemmer lidt, hvordan det egentlig er, vi får andre med på den løsning, vi stræber efter. Og at vi – for at lykkes med en forandring – skal planlægge og integrere både den menneskelige og den løsningsorienterede proces. Og den menneskelige proces er en både stor og tidskrævende del af opgaven,” siger Helle Føns.

Fordringsprocessens tre elementer

I artiklen i Børsen kommer hun ind på forandringsprocessens tre elementer, som er essentielle at have styr på. De sætter rammen for at drive forandringen med succes.

Det er blandt andet de tre elementer, hun sætter fokus på, når hun sammen med kollega og Director, Søren Strunk-Sørensen, afholder et kursus i forandringsledelse, som udbydes af Børsen Uddannelse.

Helle Føns og Søren Strunk-Sørensen fokuserer i deres undervisning på de tre grundelementer og forklarer også, hvordan man fastlægger den rette involveringsstrategi for medarbejderne.

Du kan læse artiklen i sin fulde længe hos Børsen her (kræver ikke Børsen-abonnement).

Hør mere

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så ring eller skriv gerne.
Søren Strunk-Sørensen
Associate Partner