Kundefokus i luftfart | Vigtigheden af kundefokus under en epidemi

Luftfart – og ikke mindst Norwegian – har det svært. Covid-19 har sat yderligere pres på det norske flyselskab, som i dag er skyggen af sig selv med kun få fly i luften. En vanskelig situation – og derfor er det heller ikke nemt at sælge flybilletter. Markedet er mindst lige så prisfølsomt som før: En passagerer tjekker prisen optil 11 gange, før man finder kreditkortet frem, og der bliver købt en billet.

Johan Bisgaard fra Norwegian forklarer, hvordan man holder gang i markedsføring og salg, når man står med ryggen mod muren. Han er kommerciel direktør for Norwegian – ansvarlig for marketing og salg – og dermed den højest placerede dansker, hvis man lige ser bort fra Niels Smedegaard, som er bestyrelsesformand.

“Det er et spørgsmål om at se muligheder, når man står på den brændende platform og holde fokus på den tid, der kommer bagefter. Vi ved, at der er et underliggende behov for at rejse. Hvad skal Norwegian være på den anden side af den såkaldte epidemi”, siger Johan Bisgaard.

“Der er brug for at finde andre touch punkter med kunderne. Norwegian har et stærkt brand. Når vi sender nyhedsbreve ud, reagerer modtagerne på det. Der er en stærk opbakning.”

Tomas Lykke fra Hildebrandt & Brandi er enig, men mener at det er nødvendigt at sikre, at det hele ikke er brændende platform.

“Det er netop, når man er i krise, at man skal passe på sit brand. Det er her, at man skal vise, at brandet kan stå imod. Norwegian har opbygget et stærkt brand gennem mange år gennem kundeoplevelserne, og det er her, at de kan høste, nu når virksomheden står i en svær situation”, siger Tomas Lykke fra H&B og runder af med at pege på, at det er vigtigt med en eller anden form for spænding:

“Det er vigtigt, at der hele tiden er en eller anden form for spænding. Det skal trigge til at tænke anderledes. Den dag man holder op med at gøre det anderledes, begynder det at gå den forkerte vej. At man er lidt uenig skaber en naturlig bevægelse. Specielt virksomheder, hvor det går godt, falder i fælden. Der skal komme en friktion eller en forstyrrelse. Den skal være der hele tiden”.

Hør mere

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så ring eller skriv gerne.
Tomas Lykke
Senior Partner