da en

Beklager! Der findes ikke en mirakelkur til transformation

85 procent af de danske direktører fortæller, at transformation står meget højt på deres strategiske agenda. Alligevel lykkes kun omkring halvdelen med at realisere den tiltænkte værdiskabelse – og 70 procent formår ikke at transformere deres organisation hurtigt nok

Sådan ser situationsbilledet ud i en ny undersøgelse foretaget af H&B | Hildebrandt & Brandi blandt knap 200 danske direktører, mellemledere og medarbejdere.

Egentlig er den kedelige statistik ikke nogen overraskelse, for det samme billede har tegnet sig i en lang række undersøgelser de seneste 15-20 år. Senest igen bekræftet af McKinsey i 2019 og Accenture i 2017, som begge konstaterede, at 70% af alle transformationer ikke lykkes med at realisere den tiltænkte værdiskabelse. Og ja, tallet afspejler nok også, at der ofte vil være en vis utålmodighed med forandringer fra direktionens side.

Utålmodigheden betyder, at danske virksomheder sætter for mange forandringsprojekter i gang, som ikke bliver fulgt til ende. Det giver frustrationer hos mellemledere og medarbejdere, fordi de ikke får arbejdsro til at komme i mål med igangsatte initiativer, inden de bliver bedt om at prioritere noget nyt. Med andre ord: Det er spild af penge, og det driver lønsomheden ud af organisationen. Ergo er der brug for nye og bedre måder at drive transformationsprojekter på.

I dette magasin kan du kan læse meget mere om undersøgelsens resultater. Du kan blive klogere på, hvorfor der ikke findes én mirakelkur til transformation, hvilke typiske faldgruber vi ser, og hvad direktørernes bedste råd til succes er.

God læselyst