da en

Hvad skal du læse i sommerferien?

Sommeren er over os, og nu hvor udlandsturen er aflyst for mange af os, er der heldigvis ekstra god tid til at fortabe sig i en spændende bog. Her får du fem forslag fra Henrik Ørholst, som er boganmelder på Børsen og Senior Advisor her hos H&B.

Torsten Jansen: Sprækker

USA er Verdens største økonomi og en af Danmarks tætteste allierede – både militært, økonomisk og politisk. I november 2020 er der præsidentvalg. Derfor er interessen for USA endnu engang eksploderet. USA-eksperten Torsten Jansen har skrevet bogen “Sprækker”, som tager læseren med ind i det politiske maskinrum, og vi hører om, hvordan venskabet mellem USA og Danmark slår revner. 

Pernille Stensgaard: Selveste Gyldendal

I 250 år har forlaget Gyldendal været en etableret del af den danske kulturelle scene. Forfatteren Pernille Stensgaard har gravet dybt i arkiverne og fortæller historien bag den ikoniske virksomhed, der er en kommerciel virksomhed – også selvom det indimellem er svært at indrømme. “Selveste Gyldendal” er ikke en traditionel erhvervsbog, men det er en bog, der tager fat i en kendt problemstilling; at få afbalanceret modstridende ønsker hos interessenterne.

Tue Mantoni: Samfundskontrakten

Topdirektøren for både Bang & Olufsen og Triumph Motorcycles har skrevet en bog om samspillet mellem virksomheder og samfundet. Virksomhederne har brug for et samfund, som giver dem de bedste rammer for at skabe vækst og værdier. Der er en gensidig afhængighed mellem de to, og hvis den tipper i den forkerte retning, er kontakten brudt. I Danmark er det hemmeligheden bag vores velfungerende samfund.

Lars Tvede: Supertrends

Ingen ved, hvad der sker i fremtiden. Men Lars Tvede har flere gange været i stand til at udpege en række tendenser, som får helt afgørende betydning for virksomheder, investorer og almindelige mennesker. I bogen “Supertrends” har han udvalgt 50 ting, som får en helt afgørende betydning for den fremtid, vi kommer til at leve i. Der er en stribe drivkræfter i verden, som angiver, hvor vi skal hen. I bogen fortæller han bl.a. om sociale algoritmer, kunstig intelligens, logiske kædereaktioner og meget mere. 

Louise Byg Kongsholm: Fra vugge til krukke

Vi skal ikke ret mange år tilbage før alder var en af de vigtigste faktorer til at forklare, hvordan forbrugeradfærden udvikler sig. “Fra vugge til krukke” er en anderledes bog om samme emne. Det er lykkedes forfatteren Louise Byg Kongsholm at skrive en faglig stærk, men samtidig underholdende bog om danskernes livsfaser og forbrug.