da en

Topledere: For at være en god leder, skal man vide, hvorfor man vil være leder

Relationer. Tillid. Mod. Sådan lød tre af nøgleordene til konferencen Om Ledelse ’19, hvor direktør Charlotte Møller, bestyrelsesformand Mie Krog, professor Nina Smith, chefredaktør Mette Østergaard, direktør Lene Espersen og bankdirektør Henriette Fenger Ellekrog delte ud af deres personlige ledelseserfaringer.

”At have et velfungerende hold bag mig gør, at jeg tør tage svære beslutninger.”

Sådan udtalte professor Nina Smith til konferencen Om Ledelse ’19 den 7. februar, hvor seks markante topledere delte deres personlige ledelseshistorier.

Og lige netop holdet – de menneskelige relationer – var et fælles tema gennem de seks inspirerende oplæg. At være god til at pleje og udvikle relationer er helt afgørende for at kunne sætte retning og skabe resultater, lød konklusionen.

Som topleder skal man holde sine venner og modstandere tæt, man skal hjælpe alle frem på vejen mod succes, og man skal være klar på at dele æren, når det går godt. Det kræver, at man skaber et tillidsfuldt miljø og formår at sætte folks forskellige kompetencer i spil, så de føler sig set, anerkendt og personligt motiveret.

En god portion mod er også uundværligt. Mod til at være sig selv og mod til at tage svære beslutninger – og holde fast – selvom der ikke er et klart valg, og man bliver voldsomt upopulær.

For toplederstolen kan også være en ensom stol, og det skal man være klar på, før man sætter sig i den. Derfor er det vigtigt at vide, hvorfor man overhovedet vil være leder. Man skal kunne rumme folks frustrationer, når det gør ondt, og kommunikere klart og tydeligt, hvorfor man har valgt, som man har.

Hvis du gik glip af arrangementet eller vil gense ledernes fortællinger, kan du se deres skarpeste budskaber her.