da en

Højdepunkter fra Henry Mintzbergs besøg

”Henry Mintzberg er for ledelse, hvad Bruce Springsteen er for rock & roll.” Sådan indledte Søren Brandi sin introduktion af professor Henry Mintzberg, som gæstede vores kontor i København i begyndelsen af maj.

Solen var fremme – både på himlen og i folks ansigter – og salen var fyldt af forventningens glæde, da klienter og samarbejdspartnere ankom for at høre Mintzberg tale ud fra sin nyeste bog ’Rebalancing Society – Radical renewal beyond left, right and center’. Vi har alle læst Mintzbergs bøger, hvoraf den første klassiker er fra 1973. Lige siden har han været en af basrytmerne i ledelseslitteraturen.

”I vores team er vi Mintzberg-fans,” introducerede Søren Brandi: ”Faktisk har vi et Mintzberg-mødelokale, og sådan har det være, siden vi flyttede ind.” Professor Mintzberg indskyder med et skævt smil, at hans fætter ejede matriklen før os, så der har vi forklaringen. Tilhørerne bryder ud i latter, og vi er i gang …

Sessionen blev faciliteret af journalist og studievært, Vibeke Daell Bjerrum, som tog os godt rundt i dagens tema – fra Mintzbergs holdning til ledelse, ubalancen mellem civilsamfundet, den offentlige og private sektor, og hvad virksomheder kan (og bør) gøre for at skabe en bedre balance i vores samfund.

I denne video kan du se nogle af højdepunkterne.