da en

Inspiration til juleferielæsningen

Mangler du en god julebog – eller en sidste-øjebliks-julegave – så læs med her. Henrik Ørholst, som er boganmelder på Børsen og Senior Advisor hos H&B, har valgt seks af årets mest aktuelle, overraskende og originale bøger. God fornøjelse!

1. Ajay Agrawal, Joshua Gans og Avi Goldfarb: Prediction Machines

Prediction Machines giver dig et overblik over kunstig intelligens og en gennemgang af, hvordan teknologien kommer til at påvirke forretningsstrategier, ledelsesprincipper og ikke mindst den måde, vi tager beslutninger på.

 

2. Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensen: Pseudoarbejde

Pseudoarbejde kunne også hedde “Sådan dræber du regler, bureaukrati og mangel på sund fornuft”. Det er et signalement af en tid, hvor hårdt fysisk arbejde for de fleste er ændret til at sidde bag en computer, og hvor den fysiske udfoldelse består i at bevæge musen i den rigtige retning.

 

3. Kirsten Jacobsen: Husk altid ledestjernen

Husk altid ledestjernen er en bog, som alle A.P. Møller-fans bør have stående på reolen. Den består af er en stribe sjove historier, interview og oplevelser om hr. Møller, og sammenlignet med de øvrige bøger om ham, rummer bogen også mere negative, kritiske og nuancerede synspunkter på den markante erhvervsmand.

 

 4. Hans Rosling med Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund: Factfulness

Factfulness er en bog, som er både underholdende og fascinerende. Mange vil finde statistik kedeligere end at se maling tørre, men sådan er det ikke på disse knap 300 sider (det er mange flere sider end det, men det er noter, stikordsregister osv.). Bogen er et festfyrværkeri af viden, tanker og forklaringer på hvordan tallene – og verden – hænger sammen.

 

5. Jakob Skouboe: Morten Strunge

Morten Strunge er til alle, der interesserer sig for iværksætteri. Det er et eventyr, men samtidig også en bog, hvor både de positive og de mindre heldige sider ved at være iværksætter bliver lagt frem. Det kræver hårdt arbejde, timing og held. Statistikken over iværksættere med succes er ikke overvældende, men der er nogle få som stikker ud. Morten Strunge er en af dem.

 

6. Brad Stone: Amazon.com

Amazon stormer frem, og halvdelen af al e-handel i USA ligger i hænderne hos denne virksomhed. Den fjerner sig derfor mere og mere fra det oprindelige udgangspunkt: En boghandel på nettet. Men det var ikke nok for den energiske Jeff Bezos. Ligesom de andre store succesfulde amerikanske iværksættere er han også en excentriker. Det er næsten en naturlov, at det skal være sådan.