da en

Årsskrift 2019: En verden i forskellige gear

Lige nu tegner der sig et broget billede af verdens udvikling. Der er stor usikkerhed om retningen i den globale økonomi, og intet tyder på, at det bliver mindre i 2019. Hastighed og transformationsevne er helt afgørende parametre for virksomheders succes i fremtiden. I dette årsskrift giver vi vores perspektiver på, hvordan virksomheder kan udnytte potentialet i denne omskiftelige og usikre verden.

Brexit kaster en skygge over den europæiske økonomi. Briterne har længe haft en debat om en hård eller en blød version af beslutningen om at træde ud af EU. Uanset karakteren kommer det til at påvirke de mange virksomheder, der samarbejder med briterne.

I Tyskland er der usikkerhed. Den mangeårige kansler Angela Merkel har meddelt, at hun ikke genopstiller ved det næste valg. Selvom der er to år til, vil det påvirke udviklingen i Europas stærkeste økonomi.

Samtidig har den italienske økonomi det svært. Støvlelandet er forgældet, og det indskrænker handlefriheden. Og i Frankrig kæmper præsident Emmanuel Macron med at få fart i de nødvendige reformer.

På vej op i gear ser vi USA, hvis økonomi lige nu udvikler sig positivt. Arbejdsløsheden har ikke været lavere i mere end 40 år, og optimismen findes stadig blandt de fleste topchefer. Selvom præsident Donald Trump har splittet landet med sin omdiskuterede politik og retorik, leverer det amerikanske erhvervsliv vækst og lønsomhed i særklasse.

Indien har i mange år stået i skyggen af Kina, men nu har den indiske økonomi sat turbo på udviklingen, mens den kinesiske viser svaghedstegn. Og landet ”down under” – Australien – havde sin seneste recession i 1991. Altså 27 år med økonomisk vækst.

Der tegner sig et broget billede for 2019, og det kan være vanskeligt at navigere i som topleder. Men stor foranderlighed skaber også store muligheder – hvis man er i stand til at gribe dem.

I dette årsskrift giver vi vores bud på, hvad der skal til.