da en

Eksekvering: Tænk kortsigtet

Marianne Kirkegaard, som er CEO for CSM Bakery Solutions og medlem af bestyrelsen i bl.a. Salling Group, fortæller om, hvorfor eksekvering er svært, og hvorfor det er vigtigt med kortsigtede mål.

Eksekvering er svært. Vi har så mange planer, og vi er alle dygtige til at udvikle strategier. Men det svære er at få planerne udformet, således at hver enkelt funktion eller medarbejder tydeligt kan se, hvad deres bidrag er til eksekveringen.

“Eksekvering er så svært. Det har jeg erfaret i alle mine jobs. Det er aldrig strategien, der adskiller de dygtige fra de mindre dygtige. Det er altid eksekveringen, der afgør, om en virksomhed har succes eller ej,” siger Marianne Kirkegaard fra CSM Bakery Solutions og fortsætter: “Jeg bruger 20 procent af min tid på strategien og 80 procent på eksekveringen.” 

Kommunikation er helt afgørende. Ingen direktør kan eksekvere en strategi alene. Det vigtigste for en topchef er at simplificere en strategi og kommunikere den. Det vigtigste er ikke, at de enkelte medarbejdere forstår den overordnede strategi, men derimod at de forstår, hvordan de kan bidrage til den.

Bestyrelsen har ikke ansvaret for management, men for governance. Den skal sikre, at strategien er relevant, og at den bliver eksekveret i forhold til den plan, der er vedtaget.

“Det er vigtigt at have nogle kortsigtede mål – det man kalder quick wins. De er med til at overbevise medarbejderne om, at strategien er rigtig. Hvis der går fem år, før man kan se resultaterne af indsatsen, så risikerer man, at medarbejderne mister modet,” siger Marianne Kirkegaard.

Marianne Kirkegaard har fingeren på pulsen. I USA – og i Danmark. Hun er CEO for CSM Bakery Solutions, og hun er medlem af bestyrelsen i bl.a. Salling Group. Marianne er med lige fra udviklingen af en forretningsstrategi til en forsvarlig eksekvering. Hun ved, hvad der skal til, og de mange års karriere i internationale virksomheder har givet hende en stærk ballast.

Se hele interviewet med Marianne Kirkegaard herunder.