da en

Bøger til sommerferien

Det er snart sommer. Det er derfor tid til at gøre noget, der ikke er tid til i hverdagen: Læse nogle flere bøger. Men hvad skal du læse, mens du ligger der på divaneseren med en kold drink? Her er en håndfuld gode forslag fra Henrik Ørholst, som er boganmelder på Børsen og Senior Advisor her hos H&B.

1. Mark Penn m.fl: Microtrends Squared

Microtendenser ligger og bobler lige under overfladen. “Microtrends Squared” er en morsom bog at læse, fordi den giver et signalement af tendenser, der er stærke i USA, men som også er på vej over på vores side af Atlanten.

 

2. Kjeld Fredens: Et netværk af hjerner

“Et netværk af hjerner” er en meget underfundig bog proppet med originalitet og skæve vinkler. Alt sammen pakket ind i faglighed fordi forfatterne ved, hvad de skriver om. Det er bogen, som kan give inspiration til dagligdagen. Både på jobbet og privat.

 

3. Kirsten Jacobsen: Husk altid ledestjernen

Der er skrevet mange bøger om Danmarks største virksomhed. Seneste skud på stammen er “Husk altid ledestjernen”. Det er en bog, som alle A.P. Møller-fans bør have stående på reolen. Den indeholder en stribe sjove historier, interviews og oplevelser om Hr. Møller fortalt af dem, som han arbejdede tæt sammen med.

 

4. Hans Rosling: Factfulness

“Factfulness” er en bog, som er både underholdende og fascinerende. Hans Rosling er altid et festfyrværkeri af viden, tanker og forklaringer på, hvordan tallene – og verden – hænger sammen. Og man bliver meget optimistisk af at læse bogen.

 

5. Hanne Sindbæk: De renfærdige

“De renfærdige” slår ned på en række personer, der har været med til at gøre Novo Nordisk til den globale gigant, som den er blevet. Men det er samtidig en bog, hvor vi kommer tæt på magtkampe og opgør i toppen af virksomheden. Den helt centrale person i Novo’s fortælling er Mads Øvlisen, som fik rykket virksomheden fra at være en mindre lokal nordeuropæisk virksomhed til at være en global sværvægter inden for diabetes.

 

6. Ole Sønnichsen m.fl: One Dollar Man

William S. Knudsen var den ukendte dansker, som sikrede, at den tyske og japanske krigsmagt blev knækket under Anden Verdenskrig. Der er eventyret om en ung mand, der kom til USA i 1900 med kun 30 dollar i lommen. Alligevel blev han en af de helt store amerikanske erhvervsikoner. William S. Knudsen er ukendt for de fleste danskere i dag. Det er ufortjent.