Tomas Lykkes seneste LinkedIn-indlæg: Jeg er vild med “motorrumsledere”

Tomas Lykke på LinkedIn den 21. februar:

Vi taler om de ledere, der ægte interesserer sig for kundefronten. Det er ledere, der er synlige fremfor kun at gemme sig i mødelokaler bag endeløse PowerPoint-præsentationer. Men hvordan kan man kende en motorrumsleder?

For det første kender de deres forretning, og de har en forkærlighed for at forstå, hvordan beslutninger i ledelsesteamet påvirker frontlinjen. Herudover er de i stand til at se tingene udefra-og-ind, det vil sige at sætte sig i kundernes sted. De er nysgerrige på, hvad kunderne synes, og ofte er de i dialog med kunderne direkte. De tager i øvrigt selv problemstillinger med tilbage i ledelsesteamet med henblik på læring og forbedring. For det tredje, jagter de bedre kundeoplevelser via de centrale kundetilfredsheds nøgletal og er i stand til at koble årsag og virkning.

Grundlæggende handler det om, at de dygtige til at simplificere ting, det vil sige at skære ind til benet af, hvad en problemstilling drejer sig om. De er konkrete og handlingsorienterede, og de fokuserer på, hvordan man kan gøre det nemt at være medarbejder.

Disse ledere har selvsagt langt lettere ved at opnå følgeskab, fordi de går foran. Det er den slags ledere, der skaber vedvarende forbedringer i kunde- og medarbejdertilfredshed.

Du kan følge Tomas og se hans tidligere LinkedIn-opslag her.