Tomas Lykke på LinkedIn: Vi skal hylde de medarbejdere der udfordrer

Forleden mødte jeg en medarbejder i en virksomhed, som gav mig en aha-oplevelse. Jeg havde på forhånd før interviewet fået at vide, at det nok ville være en lidt kritisk medarbejder… Men i virkeligheden mødte jeg en medarbejder, der stillede en masse konstruktive og kritiske spørgsmål ved tingenes tilstand: “Horfor håndterer vi kunderne på den måde? Hvorfor må frontline medarbejderne ikke gøre dette? Kunne det ikke være smart, hvis man i stedet gjorde sådan her? Og mange flere.”

Jeg kan godt forestille mig, at den unge medarbejder vil sætte sin teamleder på overarbejde med de mange spørgsmål. Men omvendt er det jo en kæmpe gave at have medarbejdere, der engagerer sig og ser muligheder.

Det fik mig til at tænke på, at en leders vigtigste opgave må være at få sine medarbejdere til at være nysgerrige og komme med forslag til forbedring. For hvad er alternativet? Ligegyldighed – eller at engagement bliver til frustration og desillusion. Den dag medarbejdere holder op med at stille spørgsmål eller begynder at tage ting for givet, så stopper udviklingen for alvor.

Men man skal også gøre det muligt for ledere at tage de gode forslag videre til andre, som kan hjælpe. Et bagland af eksperter som kan sikre at ideer omsættes til forbedring.

Du kan følge Tomas og se hans tidligere LinkedIn-opslag her.