Tomas Lykke på LinkedIn: Krisen lærer os om nærvær i ledelse!

Alle ved, at det med synlig ledelse er vigtigt for at opnå trivsel og resultater. Men hvad sker der, når du ikke fysisk kan se dine medarbejdere? Så skal du være synlig på anden vis. Og måske har krisen åbnet øjnene for betydningen af nærværende ledelse endnu mere.

Ledelsesopgaven ændrer sig. Man skal være langt mere i kontakt med sine medarbejdere, når man ikke kan se dem – og det er fantastisk at se eksemplerne herpå. Man skal fortsat kommunikere mere og tage handling. Det viser sig, at behovet for at lytte og agere på medarbejdernes individuelle behov er endnu vigtigere. Medarbejderne har forskellige behov og muligheder for fleksibilitet i dagligdagen. Det betyder, at man skal være endnu mere åben og fleksibel som leder.

Grundlæggende kræver dette, at der er stærkere kontakt mellem leder og medarbejder, og det er min hypotese, at kontakten igennem krisen er blevet forstærket. Indsatsen lønner sig, for effekten af nærværende ledelse er, at medarbejderne føler sig set og hørt, og det fører ikke alene til højere trivsel; Det gør, at medarbejderne også vil gå en ekstra mil for virksomheden.

Jeg håber, at krisen vil lære os, at nærvær i ledelse i endnu højere grad er afgørende for at opnå følgeskab, trivsel og resultater.

Du kan følge Tomas og se hans tidligere LinkedIn-opslag her.