Tomas Lykke på LinkedIn: Jeg elsker at være ‘på lyt’ i kundeservice!

Jeg kan blive helt høj af at opleve en frontmedarbejder, der servicerer virksomhedens kunder. Så det bruger jeg en del tid på. Ofte er det jo efter kontakten med kundeservice, at kundetilfredsheden peaker, og det kan jeg godt forstå. Det er simpelthen, fordi de oplever menneskeservice.

Men det er også ekstremt lærerigt, for når man sidder på lyt, finder man ud af, hvordan virksomheden i virkeligheden fungerer. Hvorfor har kunderne behov for at ringe? Er det pga. en dårlig proces eller utilfredshed? Er det nemt at være medarbejder, dvs. har medarbejderne de rette værktøjer og bemyndigelser til at kunne hjælpe kunden? Hvad med samarbejdet på tværs? Er det nemt at få hjælp fra andre afdelinger?

Jeg mener, at det bør være et krav for alle, der sidder med ledelsesansvar, på chefgangene, eller folk med ansvar for produkter og processer at have hyppige lytteseancer i kundeservice. Medarbejderne skal opleve, at cheferne har fingeren på pulsen, og gør hverdagen lettere for dem. Det er den direkte vej til højere kunde- og medarbejdertilfredshed.

“På lyt” handler i øvrigt ikke kun om kundeservice, men om at møde alle medarbejdere, der fronter kunder.

Du kan følge Tomas og se hans tidligere LinkedIn-opslag her.