Tomas Lykke på LinkedIn: Fremtidens ledere er gode til at lytte!

Hvilke handlinger bliver afgørende for fremtidens ledere? Jeg tror, man skal starte med at tænke, som om man var ejer af en start-up virksomhed. Her må ejeren hele tiden være oppe på dupperne og være i tæt kontakt med kunder, medarbejdere og omverdenen for at klare til dagen og vejen. Her tæller hvert eneste salg, og hver eneste tabte kunde kan have betydning for virksomhedens fremtid.

Når virksomheder vokser, er der en tendens til, at man bliver mindre god til at lytte og betragter sin virksomhed ud fra gennemsnit og aggregerede data. Man mister nærhed til forretningen. Man fokuserer måske i stedet på et IT-system, som skal implementeres, eller en re-organisering, som lige skal på plads, eller problemstillinger imellem afdelinger.

Og her går det ofte galt. Man glemmer at lytte og bevæger sig stille og roligt væk fra kunder og medarbejdere. Et godt eksempel er, når kundeoplevelser ikke længere er en fast del af dagsordenen på ledermøder, og man ikke har tid til at komme ud til frontmedarbejderne.

Fremtidens ledere elsker at besøge kunder, og de går hyppigt ned i kundeservice for at få fornemmelsen for, hvordan det går i driften. Fremtidens ledere får følgeskab, fordi de er synlige, de lytter og fordi de tager action.

Du kan følge Tomas og se hans tidligere LinkedIn-opslag her.