Tomas Lykke på LinkedIn: “A leader is someone who demonstrates what is possible”

Jeg elsker det citat. Det er i sin essens lige præcis det, ledelse handler om. Det starter med handlekraft og om at gøre sin indflydelse gældende gennem handling fremfor ord. Det drejer sig om at flytte grænser og om at udvikle potentialet hos de medarbejdere og den afdeling/virksomhed, man har ansvaret for, uanset om det er 5 eller 500 medarbejdere. En leder er også sådan en, medarbejderne er stolte af, fordi lederen gør de rigtige ting og får tingene til at ske. Det er en leder, som medarbejderne gerne vil spejle sig i.

Hvis man vil være leder, skal man først og fremmest være drevet af at sætte nye standarder for, hvad der er muligt, og gå ”all-in” på den mission, uanset hvad man laver. Så kommer følgeskabet helt af sig selv!

I den modsatte ende af skalaen findes ledertyperne, der ofte beklager sig over begrænsninger. Denne ledertype har tendens til ofte at blive ramt af de samme uheldige ting. Ingen ambitiøse medarbejdere har lyst til at følge middelmådige leder, og derfor vil denne ledertype ofte se, at særligt de bedste medarbejdere søger videre. I virkeligheden skal man måle de bedste ledere på evnen til at udvikle og fastholde talenter, der selv vil bryde grænser.

Du kan følge Tomas og se hans tidligere LinkedIn-opslag her.