Tomas Lykke på LinkedIn: Ledelse handler om at handle – sammen

Jeg har mødt mange fantastisk dygtigere ledere, og jeg bliver fortsat inspireret, når jeg ser helt unge ledere storme fremad i karrieren.
En ting, som dygtige ledere alle har til fælles, drejer sig om handlekraft. De får ting til at ske, eksekverer og gør det, de siger, de vil gøre. Det er hele grundforudsætningen for at opnå følgeskab. Medarbejdere vil hellere følge en “get shit done”-type end en “Kloge-Åge”, der primært er stor i munden og har store planer.

Men den helt store forskel på dygtige ledere og de bedste ledere handler om at kunne eksekvere sammen, dvs at få folk til at arbejde sammen om ambitiøse mål, og her kan det ikke nytte, at man selv bare er hårdtarbejdende og ambitiøs. Man skal få folk til at brænde for sagen. Og her skal man være orienteret mod teamets individuelle motiver og give plads til den enkeltes ideer. Anerkendelse er i den forbindelse et altafgørende virkemiddel. Folk, der føler sig anerkendt, kæmper bare mere end andre.

Det er min oplevelse, at det er de bløde kompetencer, der afgør, om man når i mål. Og jeg nyder at høre de unge ledere fortælle om deres tid som frivillige ledere i spejder eller fodboldklubben. Det er ofte her, de har fået deres grundlæggende indsigt om ledelse, og om at ledelse er handling.

Du kan følge Tomas og se hans tidligere LinkedIn-opslag her.