Tomas Lykkes seneste LinkedIn-indlæg: Hvilken afdeling har de mest tilfredse medarbejdere?

Tomas Lykke den 6. marts 2019 på LinkedIn:

En ting, jeg ofte har bidt mærke i, er, at de kundevendte enheder og ikke mindst kundeservice og rådgivere i al almindelighed ofte ligger højt i medarbejdertilfredshedsmålinger. Det kan måske overraske, for det er ofte i kundeservice, man presses af travlhed, utaknemmelige procedurer og kundeklager. Og det er ikke ligefrem her lønnen er højst. Så hvorfor scorer disse medarbejdere højt?

  • Det er i kundeservice, man møder kunderne – dem, virksomheden lever af. Vi ved, at “meningsfuldhed” har stor betydning for trivsel, og netop i kundeservice bliver arbejdet ekstremt meningsfuldt. Det er synligt, hvem man skal levere til.
  • Det er i kundeservice, at man oplever værdien af samarbejde, og det er her man ser en direkte effekt af, at medarbejdere hjælper hinanden til fordel for kunderne.
  • Det er ofte i kundeservice man møder de mest nærværende ledere, det vil sige synlige ledere, der dagligt viser sig, er tæt på medarbejderne og sørger for, at de kan mestre deres opgaver.

Min tese er, at hvis man som virksomhed kan bevæge sig tættere på kunderne og skabe et tværgående “why”, så har man ikke bare opskriften på højere kundetilfredshed, men også vejen til højere medarbejdertilfredshed.

Du kan følge Tomas og se hans tidligere LinkedIn.opslag her.