Henrik Andersen: Familien kan være en klods om benet – eller en kæmpe konkurrencefordel

Som ejerleder har man retten og pligten til at finde ud af – hvad vil jeg egentlig med min virksomhed?  Vil jeg udvikle virksomheden og fordele roller og ansvar på de mest kompetente personer? Vil jeg forberede næste generation på at overtage virksomheden efter mig, og hvem er den rigtige til jobbet? Har jeg en professionel bestyrelse, som tør udfordre mig også på de svære spørgsmål, eller omgiver jeg mig med en tantebestyrelse?

Sådan udtaler Henrik Andersen til Business+ Sydjylland i en artikel om familieejede virksomheder den 14. juni 2018.

I artiklen fremhæver Henrik, hvor afgørende det er, at man som virksomhedsleder tør stille sig selv og sin familie de ømtålelige spørgsmål, der ofte dukker frem i forbindelse med et generationsskifte. Ellers risikerer man at problemer og uenigheder vokser sig store – og at man tager beslutninger på et forkert grundlag.

Hvis flere virksomheder arbejdede aktivt med at udvikle og udfordre familieejerskabet, ville de udnytte familieejerskabet til deres konkurrencefordel, og vi ville se mange flere succesfulde familievirksomheder, som udnytter deres fulde potentiale og bliver på familiens hænder i generationer.

Download artiklen som PDF

Læs artiklen i Erhverv+ Sydjyllands e-avis

29. juni 2018

Læringskultur in action