Gør ejerskabet til en fordel med aktivt familieejerskab

Familieejerskab bringer store muligheder, men også bekymringer med sig i spændingsfeltet mellem virksomhed og familie. Vi kan hjælpe jer med at udvikle det aktive familieejerskab, så fordelen af ejerskabet udnyttes på den lange bane.

Download vores nyeste magasin: Næste generation i det aktive familieejerskab: Udvikling og engagement 

*Ved at udfylde ovenstående formular accepterer du automatisk at modtage vores nyhedsbrev løbende, indtil du aktivt afmelder dig nyhedsbrevet. 

Investér i ejerskabet og skab værdi for de næste generationer

Aktivt familieejerskab er et helt unikt rådgivningsfelt. Hos H&B har vi gennem en årrække hjulpet mange af Danmarks familieejede virksomheder, familier og familiekontorer, og vores rådgivere er blandt Danmarks mest erfarne inden for området.

Et skræddersyet familieprogram leder familien igennem de vigtige samtaler og strategiovervejelser inden for generationsskifte, ejerstrategi, udvikling af næste generation,  meningsfuldhed med formuen og andre udfordringer for familiens fælleskab og formuens vækst. Vi bistår også med opstart af familiekontor, rekruttering af familiens rådgivere og uvildige anbefalinger fra vores netværk.

I det aktive familieejerskab udvikler man både formue- og familiefællesskab

I vores dialog med ejerfamilier er det tydeligt, at de familier, der har konkretiseret deres ønsker til ejerskabet og rollefordelingen, oplever en høj grad af fællesskab og sammenhold.

Desuden skaber en klar tidshorisont for generationsskifte, salg eller overdragelse af aktiver og uddannelse af næste generation en høj modstandsdygtighed. Hvert familiemedlem bliver med andre ord en del af en næsten ubrydelig enhed, der vil stå stærkt og harmonisk i mødet med eksterne og interne udfordringer

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her og få tilsendt nyheder og baggrundsviden om aktivt familieejerskab fra H&B. 

*Ved at udfylde ovenstående formular accepterer du automatisk at modtage vores nyhedsbrev løbende, indtil du aktivt afmelder dig nyhedsbrevet igen. 

Artikler
Aktivt familieejerskab

Hvordan gik det egentlig med formuerne i 2022?

Globalt set har formueforvaltning været en blandet pose bolcher i 2022 – med en stor andel af de syrlige smagsvarianter. Og dette ovenpå 2020/2021, hvor pendulet svang den anden vej, og en ny person blev slået til dollar milliardær stort set hver dag under pandemien.

Artikler
Aktivt familieejerskab

Familiekontoret: Familiens faste holdepunkt gennem tiderne

Siden det antikke rom har funktionen ’familiekontor’ eller majordomo, som det hed dengang, været familiens anker og omdrejningspunkt, når det gjaldt disponeringer over formuen eller organisering af familiens arrangementer, pligter og indtægter. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan familiekontoret har udviklet sig gennem tiderne.

Artikler
Aktivt familieejerskab

Svigerfamilie i den formuende familie: Roller og bidrag til ejerskabet

I mange familier er indflydelsen på forvaltningen af familieformuen forbeholdt de personer, der deler DNA med stifter. Så hvordan finder man sin rolle, sine muligheder for indflydelse og ikke mindst sig selv i ejerskabet, når man er ’indgift’ i den formuende familie?

Artikler
Aktivt familieejerskab

Udviklingen af næste generation i familieejerskabet

Udviklingen af næste generation til at overtage familievirksomheden kan være en kompleks størrelse for både familie og familiekontor; hvornår starter udviklingen? Skal den foregå individuelt eller i fællesskab? Hvad skal afklares, inden næste generation bliver involveret? Det forsøger vi at svare på her.

”H&B gav os værdifuld rådgivning i forhold til udviklingen af vores fremtidige family office. Sammen definerede vi familieejerskabets unikke bidrag og rammerne for ejerskabets udmøntning – alt sammen forankret i vores familieforfatning og ejerstrategi. Resultatet er, at både familien og ledelsesgruppen er fuldstændigt afklaret omkring familiemedlemmernes individuelle og fælles roller. Projektteamet fra H&B forstod lige nøjagtigt, hvem vi er som virksomhed, og hvad der er vigtigt for os – og konsulenterne mødte alle i organisationen med stor empati.”

Mikkel Hammershøj

CEO, SELFINVEST FAMILY OFFICE

Læs flere klientudtalelser

Kontakt

For langt de fleste ejerfamilier gør det processen mere overskuelig, når den bliver drevet af rådgivere, fordi de hjælper familien med at fokusere.

Samtidig er rådgiveren med til at sikre, at der i overvejelserne er plads til input fra alle involverede 

Ring eller skriv gerne til os for en indledende og uforpligtende samtale.

Søren Brandi

Søren Brandi

Managing Partner

+45 30 62 79 72

sb@hildebrandtbrandi.com

Anne-Sofie van den Born Rehfeld

Anne-Sofie van den Born Rehfeld

Engagement Partner

+ 45 24 89 10 70

asr@hildebrandtbrandi.com

Stine Sofie Bisgaard

Stine Sofie Bisgaard

Senior Management Consultant

+45 29 24 33 37

ssb@hildebrandtbrandi.com

Sofie T. Gildsig

Sofie T. Gildsig

Senior Management Consultant

+45 28 57 36 67

stg@hildebrandtbrandi.com

Sophie Bjørn

Sophie Bjørn

Management Analyst

+ 45 40 17 73 25

sbj@hildebrandtbrandi.com