Gør ejerskabet til en fordel med aktivt familieejerskab

Familieejerskab bringer store muligheder, men også bekymringer med sig i spændingsfeltet mellem virksomhed og familie. Vi kan hjælpe jer med at udvikle det aktive familieejerskab, så fordelen af ejerskabet udnyttes på den lange bane.

I det aktive familieejerskab udvikler man både formue- og familiefællesskab

I vores dialog med ejerfamilier er det tydeligt, at de familier, der har konkretiseret deres ønsker til ejerskabet og rollefordelingen, oplever en høj grad af fællesskab og sammenhold.

Desuden skaber en klar tidshorisont for generationsskifte, salg eller overdragelse af aktiver og uddannelse af næste generation en høj modstandsdygtighed. Hvert familiemedlem bliver med andre ord en del af en næsten ubrydelig enhed, der vil stå stærkt og harmonisk i mødet med eksterne og interne udfordringer

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her og få tilsendt nyheder og baggrundsviden om aktivt familieejerskab fra H&B. 

*Ved at udfylde ovenstående formular accepterer du automatisk at modtage vores nyhedsbrev løbende, indtil du aktivt afmelder dig nyhedsbrevet igen. 

Investér i ejerskabet og skab værdi for de næste generationer

Aktivt familieejerskab er et helt unikt rådgivningsfelt. Hos H&B har vi gennem en årrække hjulpet mange af Danmarks familieejede virksomheder, familier og familiekontorer, og vores rådgivere er blandt Danmarks mest erfarne inden for området.

Et skræddersyet familieprogram leder familien igennem de vigtige samtaler og strategiovervejelser inden for generationsskifte, ejerstrategi, udvikling af næste generation,  meningsfuldhed med formuen og andre udfordringer for familiens fælleskab og formuens vækst. Vi bistår også med opstart af familiekontor, rekruttering af familiens rådgivere og uvildige anbefalinger fra vores netværk.

Artikler
Aktivt familieejerskab

Perspektiver fra en Top100 Family Business influencer

I november fik vi lejlighed til at mødes med Lise Møller, Director of Family Business Engagement hos IMD i Schweiz. Lise er desuden netop blevet udnævnt til at være blandt verdens Top100 vigtigste Family Business Influencers*, og vi var derfor ivrige efter at høre hendes input på en række af de spændende udfordringer inden for aktivt familieejerskab. 

Artikler
Aktivt familieejerskab

Familievirksomheden er solgt. Hvad nu?

Når en familievirksomhed bliver solgt, skal familien redefinere deres fællesskab og nye identitet som velhavende – eller ligefrem særdeles formuende. Udover det glædelige i det nye økonomiske råderum og det ekstraordinære ved hele bedriften, så kan salget af familievirksomheden også give anledning til en række udfordringer.

Artikler
Aktivt familieejerskab

Legacy creation: Et blik på fortiden, for fremtidens skyld

’Shirtsleeves to shirtsleeves in three generations’, således lyder Andrew Carnegies berømte forudsigelse for familieformuer. Heldigvis får flere og flere velhavende familier fokus på at inddrage næste generation tidligt i deres liv og give dem en klar forståelse af, hvor formuen er kommet fra, og hvem der har arbejdet hårdt for at skabe den. Legacy creation er kunsten at tage en rejse tilbage til fortiden for at sikre fremtiden.

Artikler
Aktivt familieejerskab

Sådan bliver du den bedste repræsentant for næste generation

Ifølge Wall Street Journal planlægger syv ud af ti personer af baby boomer generationen at fortsætte med at arbejde, efter de er blevet 65 år. Imens befinder næste generation i den familieejede virksomhed sig mere eller mindre i kulissen midt i et Prins Charles dilemma; hvordan træder du i karakter, når der ikke er plads til to på chefstolen?

”H&B gav os værdifuld rådgivning i forhold til udviklingen af vores fremtidige family office. Sammen definerede vi familieejerskabets unikke bidrag og rammerne for ejerskabets udmøntning – alt sammen forankret i vores familieforfatning og ejerstrategi. Resultatet er, at både familien og ledelsesgruppen er fuldstændigt afklaret omkring familiemedlemmernes individuelle og fælles roller. Projektteamet fra H&B forstod lige nøjagtigt, hvem vi er som virksomhed, og hvad der er vigtigt for os – og konsulenterne mødte alle i organisationen med stor empati.”

Mikkel Hammershøj

CEO, SELFINVEST FAMILY OFFICE

Læs flere klientudtalelser

Kontakt

For langt de fleste ejerfamilier gør det processen mere overskuelig, når den bliver drevet af rådgivere, fordi de hjælper familien med at fokusere.

Samtidig er rådgiveren med til at sikre, at der i overvejelserne er plads til input fra alle involverede 

Ring eller skriv gerne til os for en indledende og uforpligtende samtale.

Søren Brandi

Søren Brandi

Managing Partner

+45 30 62 79 72

sb@hildebrandtbrandi.com

Anne-Sofie van den Born Rehfeld

Anne-Sofie van den Born Rehfeld

Engagement Partner

+ 45 24 89 10 70

asr@hildebrandtbrandi.com

Stine Sofie Bisgaard

Stine Sofie Bisgaard

Senior Management Consultant

+45 29 24 33 37

ssb@hildebrandtbrandi.com

Sofie T. Gildsig

Sofie T. Gildsig

Senior Management Consultant

+45 28 57 36 67

stg@hildebrandtbrandi.com

Sophie Bjørn

Sophie Bjørn

Management Analyst

+ 45 40 17 73 25

sbj@hildebrandtbrandi.com

Download vores nyeste magasin: Aktivt familieejerskab – Når udfordringer bliver til muligheder 

*Ved at udfylde ovenstående formular accepterer du automatisk at modtage vores nyhedsbrev løbende, indtil du aktivt afmelder dig nyhedsbrevet.